Тийзър от „Дневниците на Стефан“

11/05/2011 13:46

Тийзър от „Дневниците на Стефан“

 

От Ибис обявиха, че първата книга от трилогията „Дневниците на Стефан“ ще излезе по някое време през юни. Въпреки че очаквахме допълнението към сериала на CW този месец, то юни не е толкова далеч. Докато чакаме „Произходът“ да се появи на българския пазар, можете да разглеждате откъсите, които ще пускаме в сайта. Ето го и първия:

Наричат го полунощ, часът на вещиците, времето, когато хората не са будни и нощните създания могат да чуят дишането им, да подушат кръвта им, да гледат как сънищата им се разгръщат. Това е времето, когато светът ни принадлежи, когато ние можем да ловуваме, убиваме,предпазваме.

 

Това е времето, когато съм най – нетърпелив  да се храня. Но трябва да се сдържам. Защото чрез сдържането, чрез убиването само на тези животни, чиято кръв никога не се ускорява от желанието, чиито сърца никога не бият с радост, чиито копнежи не ги карат да мечтаят, мога да управлявам съдбата си. Мога да устоя на тъмната страна. Мога да контролирам Силата си.

 

Ето защо, през нощта, когато мога да подуша кръвта около мен, когато знам, че само за миг мога да се изпълня със Силата, от която страня дълго време и ще продължавам да я избягвам за цяла вечност, трябва да пиша. Пишейки историята си, виждайки как годините се подреждат като мъниста на вечна верига, мога да остана свързан с онова, когато бях човек и единствената кръв, която някога чувах да бумти в ушите ми и чувствах в биещото си сърце беше моята собствена…